2024. április 20. szombat

2014. július 23., szerda 09:22

Az Állami Számvevőszék közleménye
    Budapest, 2014. július 23., szerda (OS) - A választási eljárásról szóló törvény szerint politikai hirdetést a 2014. évi önkormányzati választást megelőző kampányidőszakban is csak az a sajtótermék tehet közzé, amely a választás kitűzését követő öt munkanapon belül hirdetési árjegyzékét az Állami Számvevőszék részére megküldi.

A politikai hirdetések választási kampányidőszak alatti közzétételéről a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 148. §-a rendelkezik. Ez alapján, a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. törvény szerint sajtóterméknek minősülő, hatósági nyilvántartásban szereplő orgánumok a választás kitűzését követő 5 munkanapon belül juttatják el hirdetési szolgáltatásaik árjegyzékét az Állami Számvevőszék részére, amelyet az nyilvántartásba vesz és honlapján közzétesz.
Az árjegyzékek megküldésére a korábbi gyakorlatnak megfelelő módon lesz lehetősége a hirdetést közzétenni kívánó sajtótermékeknek, az erre vonatkozó részleteket a választás kitűzését követően az ÁSZ közzéteszi. Felhívjuk a figyelmet, hogy az ÁSZ a választás hivatalos kitűzését követően fogadja a hirdetési árjegyzékeket.
    Kiadó: Állami Számvevőszék