OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2014. július 23., szerda 11:08

A Total Art Nemzetközi Művészeti Egyesület közleménye
    Budapest, 2014. július 23., szerda (OS) - Egyéves a "Pécsi Animáció Története" Kiállítás. A Magyarországon is egyedülálló tárlat, közel egy éve, Pécsen nyitotta meg kapuját és látogatói száma már meghaladta az ötezret. Pécs belvárosában, a Király utcában található kiállító teremben 2013. augusztus 16.-tól tekinthetnek be a rajzfilm szerelmesei az animáció készítés rejtelmeibe, valamint áttekintést kaphatnak az arra látogatók a pécsi animáció történetéről is.

    A"Pécsi Animáció Története" kiállítást működtető Total Art Egyesület sikeresnek ítéli meg a kiállítás létrehozását, hiszen az elmúlt időszak alatt már több mint ötezren ismerkedtek meg az animáció készítés varázslatos múltjával. Igencsak nemzetközi érdeklődés övezi a kiállítást, hiszen a látogatói között megfordultak a világ szinte minden földrészéről, Dél-Afrikától Kanadáig, Kolumbiától Új Zélandig.


A Total Art Egyesület - a kiállítás egy éves születésnapja alkalmából -, maximum egy perces stop-motion /stop-trükk/ technikával készített animációk beküldését várja, a film és a képzőművészet témaköréből. Az egyesület a legjobb alkotásokat díjazza, de alkotónként vagy alkotócsoportonként csak egy filmet fogad el. A születésnapi programok keretén belül levetítésre kerülnek a kiválasztott stop-motion egypercesek.

Beküldés módja mp4 formátumban a www.facebook.com/pecsianimaciotortenete oldalon, vagy a kardosa61@gmail.com e-mail címre.

A beküldés módjáról további információ olvasható  a   www.facebook.com/pecsianimaciotortenete oldalon.

    Kiadó: Total Art Nemzetközi Művészeti Egyesül

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.