OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2014. július 23., szerda 15:07

A Fidesz közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. július 23., szerda (OS) - A Fidesz reagálása Varju László (DK) nyilatkozatára - A fejlesztési források lehívására egyedül a bukott baloldal volt képtelen

    Az elmúlt hetekben 401,7 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett Brüsszelből és ahogy azt a ma megjelent friss jelentés is kiemeli: Magyarország az élmezőnyben van 2007-2013-as európai uniós támogatási ciklus forrásainak lekötésében.  A hazánkat illető fejlesztési források kifizetését egyedül a Gyurcsány-Bajnai-kormány veszélyeztette, amely 2010-ig csupán 970 milliárd forintot volt képes hazahozni, szemben a jelenlegi kormánnyal, amely 2010 óta több mint 4800 milliárd forint uniós forrással támogatta új munkahelyek létrejöttét, a gazdaság növekedését, kórházak és iskolák építését.

A fejlesztési források kifizetését semmi sem veszélyezteti, a támogatási rendszer átalakításával éppen az a cél, hogy a hazánkat illető pénzeket minél gyorsabban, átláthatóbban és a pályázók számára egyszerűbb támogatási rendszerben tudjuk lehívni az ősszel kezdődő új uniós költségvetési ciklusban. A pályázók üdvözlik a 2007-ben létrehozott bürokratikus és korrupt rendszer felszámolását, azt csak az önös anyagi érdekeiket féltők támadják.
    Kiadó: Fidesz

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.