2024. április 20. szombat

2014. július 23., szerda 15:37

JAVÍTÁS - OS - Az Állami Számvevőszék közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. július 23., szerda (OS) - Az Állami Számvevőszék július 30-ig fogadja azon sajtótermékek hirdetési árjegyzékeit, amelyek politikai hirdetést kívánnak közzétenni az október 12-ére kitűzött önkormányzati választást megelőző kampányidőszakban. A választási eljárásról szóló törvény szerint választást megelőző kampányidőszakban politikai hirdetést csak az a sajtótermék tehet közzé, amely az adott választás kitűzését követő öt munkanapon belül hirdetési árjegyzékét az ÁSZ részére megküldi.

A politikai hirdetések választási kampányidőszak alatti közzétételéről a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 148. §-a rendelkezik. Ez alapján, a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. törvény szerint sajtóterméknek minősülő, hatósági nyilvántartásban szereplő orgánumok a választás kitűzését követő 5 munkanapon belül juttatják el hirdetési szolgáltatásaik árjegyzékét az Állami Számvevőszék részére, amelyet az nyilvántartásba vesz és honlapján közzétesz.
A törvényi előírás értelmében az ÁSZ július 30. (szerda) 16 óráig fogadja azon sajtóorgánumok hirdetési árjegyzékeit, amelyek politikai hirdetést kívánnak közzé tenni az október 12-re kitűzött önkormányzati választást megelőző kampányidőszakban. Az érintett sajtóorgánumok elektronikus úton a valasztas2014@asz.hu címre, postai úton pedig a 1364 Budapest 4. Pf. 54. címre küldhetik meg az árjegyzékeket, vagy személyesen a 1052 Budapest Apáczai Csere János utca 10. címen adhatják le azokat.
    Kiadó: Állami Számvevőszék