OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2014. július 24., csütörtök 11:30

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. július 24., csütörtök (OS) - Tenyérszkennerre van pénz, világbajnokokra nincs?

    A Jobbik szerint felháborító a Fidesz-kormány 110 milliárdos megszorításának sportot érintő 2,7 milliárd forintot kitevő elvonása. Egyrészről elutasítjuk, hogy a Fidesz a brüsszeli utasításokat végrehajtva a megszorításokat a sportolókon kezdi. Másrészt a sport területére vonatkozó egyes előirányzatokat érintő elvonások aránytalanságát és indokolatlanságát már egyértelműen Balog Zoltán miniszter és Simicskó István államtitkár felelősségének kell elkönyvelni.
Érthetetlen és még a laikusok számára is arcpirító példa, hogy miközben a kudarcot kudarcra halmozó focistáink részére épülő stadionok keretösszegéhez a kormányhatározat értelmében nem lehet hozzányúlni (sőt, mint az Alfahír kiderítette, áprilisban újabb csaknem egymilliárd forintért építették ki az új ferencvárosi stadionban a köztudatban csak tenyérszkennernek nevezett, orwelli elképzeléseket valóra váltó biometrikus azonosítórendszert), aközben a hétvégén az ifjúsági és U23-as világbajnokságon 15 érmet (köztük 10 aranyérmet) begyűjtő, így az éremtáblázaton toronymagasan az élen végző kajak-kenu szövetség kiemelt támogatásának 69 százalékát zárolják. Az is megmagyarázhatatlan, hogy szabadidősportot űzők körében legnagyobb népszerűségnek örvendő kerékpársporttól az eredeti támogatás 78 százalékát vonják most el. Az eddigi tapasztalatok alapján minimális a valószínűsége, hogy a zárolás nem végleges elvonást jelent a legsikeresebb magyar sportágak tekintetében.
    Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.