OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2014. július 24., csütörtök 16:30

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2014. július 24., csütörtök (OS) -

    A Külgazdasági és Külügyminisztérium üdvözli, hogy 2014. július 24-én az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjének javaslatára a Politikai és Biztonsági Bizottság Mizsei Kálmánt nevezte ki az EU ukrajnai civil missziójának misszióvezetői pozíciójára (Head of Mission for the European Union Advisory Mission for Civilian Security Sector Reform in Ukraine – EUAM Ukraine). A misszió tevékenysége a civil biztonsági szektor átalakításának támogatására összpontosul.

Mizsei Kálmán térségben szerzett szakmai tapasztalata és személye az EU-ban jól ismert: 2007 és 2011 között az EU moldovai különleges képviselője volt és feladatköre egyik legfontosabb részeként ő képviselte az EU-t a transznyisztriai "befagyott" konfliktus feloldására irányuló tárgyalások során.

A magyar Kormány Mizsei Kálmán misszióvezetői jelölésével is hozzá kíván járulni a területileg egységes és  független, az európai értékek és normák  alapján működő, ennek részeként az emberi és kisebbségi jogokat messzemenőkig tiszteletben tartó, modern és demokratikus Ukrajna megerősödéséhez.

    Kiadó: Külgazdasági és Külügyminisztérium

------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.