OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2014. július 25., péntek 08:35

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2014. július 25., péntek (OS) - Seszták nem hallott, nem látott, de nem is tesz semmit - Az LMP-nek adott válaszai szerint Seszták Miklós sem ügyvédként, sem kisvárdai önkormányzati képviselőként nem tudott semmit a tömegesen alapított cégek behajthatatlan adótartozásáról. A nemzeti fejlesztési miniszter nem tartja indokoltnak az offshore-lovagok elleni hatékonyabb fellépést sem.

    Szél Bernadett és Schiffer András írásbeli kérdéssel fordultak a nemzeti fejlesztési miniszterhez, miután napvilágot látott, hogy ügyvédként Seszták Miklós több száz olyan cég alapításában működött közre, melyek később adótartózást hátrahagyva tűntek el. Az LMP társelnökei választ vártak arra, hogy Seszták Miklós kisvárdai önkormányzati képviselőként értesült-e az okozott kárról.

Seszták válasza szerint "2005-ben — adótitkot nem sértő mértékben — téma volt Kisvárdán a Kisvárdán  bejegyzett társaságok helyi iparűzési adóval kapcsolatos magatartása, erről azonban helyi képviselői minőségemben nem értesültem." Továbbra is tisztázatlan tehát, hogy hol volt "téma" a kérdés, ha erről képviselőként nem értesült, és amikor már az volt miért nem tett semmit az ügyben, ha egyszer tudott róla.

A miniszter nem adott választ arra a kérdésre sem, hogy mekkora károkat okoznak az offshore-cégek a magyar gazdaságnak, csupán felsorolta az eddigi – hatástalan – intézkedéseket, miközben a kormányoldal a múlt hónapban szavazta le az offshore-lovagok kizárásáról szóló LMP-s javaslatot.

Szél Bernadett
Schiffer András
az LMP társelnökei

    Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.