OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2014. július 26., szombat 12:53

A Párbeszéd Magyarországért Párt közleménye
    Budapest, 2014. július 26., szombat (OS) - A vasút új, a biztonság a régi – életveszély milliárdokért

    Hegesztetlen sínek, megsüllyedő alépítmény, rosszul működő biztonsági berendezések – ez jellemzi a vasútépítéseket. Naponta 14 ezer ember szeretne vonattal bejutni Budapestre az esztergomi térségből, mely vonal első szakaszát suttyomban átadták tavaly decemberben, de a fontosabb szakasz még nem tart sehol. A MÁV 2. számú fővonalát az emberek kínjukban "félkettesnek" csúfolják.
    Már látszik, hogy a 2014 végi meghosszabbított határidőt sem tudják tartani a beruházók. Eddig a kisajátítás elhúzódására hivatkoztak, most a közműcégek lassú ügyintézésére fogják a késedelmet. Ez a vasútvonal kínosan lassan és gyanúsan drágán készül.
    Egyre több horrorisztikus eseményről lehet hallani a vasúti biztonság hiányával kapcsolatban, az elmúlt egy évben a váci vonalon kétszer, Kelenföldön pedig egyszer fordult elő "szembemenesztés", és csak néhány másodpercen múlott, hogy nem történt vasúti katasztrófa.
    A kormánynak kiemelten kellene kezelni a vasúti beruházások és a közlekedésbiztonság kérdését. Hihetetlen összegeket költenek el ellenőrizhetetlen módon, de a közösségi közlekedés nem lesz fejlettebb és biztonságosabb. Az Együtt-PM a beruházások felgyorsítását és a vasúti biztonság növelését követeli!

Szilágyi László, az Együtt-PM szakpolitikusa

    Kiadó: Párbeszéd Magyarországért Párt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.