OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2014. július 26., szombat 12:55

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. július 26., szombat (OS) - Liberálisok reagálás Orbán Viktor Tusványoson elhangzott beszédére

    Orbán Viktor ma új államrendet hirdetett. Orbán Viktor ma megtámadta mindazt, ami a demokrácia alapja. Nemet mondott a szabadságra, a piacgazdaságra, a civil társadalom önszerveződésére és értékeire. Orbán Viktor ma megtagadta mindazt, amiért egykoron harcba szállt és politikai szerepet vállalt, megtagadta egykori önmagát. És minderre szemmel láthatólag büszke.
    A liberalizmusban a gyengébbet eltapossák – állította Orbán Viktor ma, miközben kormánya sokezer embert tett munkanélkülivé, éhbérért dolgozó közmunkássá, magára hagyta a rokkantakat, gyengéket, elesetteket. Orbán arról beszélt, hogy a liberalizmus nem védi a közösségi vagyont, miközben kormánya sorra államosította a közintézményeket és fosztotta meg az állampolgárokat magánnyugdíjuktól. Orbán Viktor arról beszélt, hogy a liberalizmus nem ismeri el a világ magyarjainak egy nemzethez tartozását, miközben kormánya a határon túli magyarokkal és a nyugati világgal is csak konfliktusokat szít, s a világ magyarjai csak akkor fontosak számára, ha a szavazóurnákhoz kell menni. Orbán Viktor nem mond igazat, amikor a liberalizmust támadja, hiszen a liberalizmus egykori elkötelezett híveként teljesen tisztában van a szabadságelvű államrend értékeivel.

    Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.