OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2014. július 28., hétfő 17:29

A Színházi Kritikusok Céhe közleménye
    Budapest, 2014. július 28., hétfő (OS) - NYILVÁNOS A SZÍNIKRITIKUSOK DÍJA IDEI VÁROMÁNYOSAINAK NÉVSORA (3.rész)

    A Vádli Alkalmi Színházi Társulás, a FÜGE és a Szkéné közös bemutatója, az I. Erzsébet négy jelölést kapott: esélyes a legjobb független színházi előadások között (r.: Szikszai Rémusz), Fodor Tamás a férfi főszereplők, Kaszás Gergő a férfi mellékszereplők között jelölt, ahogyan az előadás jelmeze is (tervező: Kiss Julcsi).

Két jelölése van a drámaíró Székely Csabának: a Bányavíz és a Szeretik a banánt, elvtársak? című szövegei a legjobb új magyar dráma kategóriájában szerepelnek.

Két jelölést kapott a Budapest Bábszínház: a Boribon és Annipanni (r.: Ellinger Edina) és a Tíz emelet boldogság (r.: Kovács Petra Eszter) a legjobb gyerek- és ifjúsági előadások között szerepel, ahol a Kolibri Színház Doktor Proktor és a holdkaméleonok című produkciójával (r.: Novák János) versenyeznek.

Két nominációt kapott a Kolozsvári Állami Magyar Színház Viktor, avagy a gyermekuralom című előadása: Albert Csilla a legjobb női mellékszereplő díjára jelölt, Dragoş Buhagiar díszlete is versenyez.
Két jelölése van a fehérvári Vörösmarty Színháznak: Krisztik Csaba már említett, megosztott jelölése mellett a Pillangó jelmezei is versenyeznek (tervező: Benedek Mari).

A legjobb zenés/szórakoztató előadás kategóriájában a Centrál Színház Chicagója (r.: Bozsik Yvette), a Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház koprodukciója, Az Őrült Nők Ketrece (r.: Alföldi Róbert)és az Orlai Produkció Római vakációja (r. Pelsőczy Réka) szerepel.
    Kiadó: Színházi Kritikusok Céhe

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.