OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 17. szerda
Ismertető


2014. július 31., csütörtök 14:48

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2014. július 31., csütörtök (OS) - Csaló, állatokat utaztató új földbérlők miatt terjed a lépfene

    Az állatokat utaztató, csaló Fidesz-közeli gazdák miatt terjed a lépfenejárvány Tiszafüred térségében, ezért felszólítjuk a kormányt: ne hunyjon szemet az új állattartók ügyeskedései felett, hanem vezesse be a legszigorúbb ellenőrzést! E nélkül ugyanis nem sikerül megállítani a veszélyes fertőzést!

A lépfenejárvány már négy szarvasmarhatelepen ütötte fel a fejét. A betegség a helyi, becsületes gazdák egybehangzó beszámolói szerint úgy terjed, hogy az új bérlők a földbérleti pályázatukban vállalt minimális állatállomány felmutatása érdekében ide-oda szállítják a jószágot. Ezt erősíti az a tény is, hogy az elhullott marhák közt olyan is van, amelyet nem a fertőzött területen legeltettek.

Itt az ideje, hogy a Fidesz-kormány is észrevegye: földhöz juttatott haverjaik országos járványt okozhatnak!  Ha ugyanis a kórokozó a Duna vonalát átlépi, gyakorlatilag lehetetlen lesz megállítani. Ezért követeljük, hogy a kormány a lehető legkeményebben lépjen fel a közveszélyes állatutaztatás ellen, mert csak így lehet megállítani a járvány terjedését! Ha nem így lesz, azért minden felelősség a Fidesz-kormányt terheli!

Gőgös Zoltán,
elnökhelyettes

    Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.