OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2014. július 31., csütörtök 16:16

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2014. július 31., csütörtök (OS) - DK: Az EU védi a magyar polgárt saját kormányával szemben

    Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke a magyar sajtószabadságról látszólag Neelie Kroes-zal, az Európai Bizottság alelnökével vitázik, valójában azonban megint a magyar választópolgárt nézi hülyének.

A Demokratikus Koalíció megállapítja: minden fölvetett kérdésben Kroesnak van igaza, a parlament alelnöke hazugságokkal, semmitmondó "ellenérvekkel" próbál hárítani – sikertelenül. Gulyás például azzal érvel, hogy

- a magyarországi média és a magyar társadalom egyaránt szabad, holott a Freedom House jelentése szerint a sajtó a Fidesz hatalomra jutása óta csak "részben szabad", hazánk pedig immár csak hajszálnyira van attól, hogy kiessék a "megszilárdult demokráciák" közül.

- egyetlen ellenzéki párttól sem érkezett a média kormánypárti elfogultságára vonatkozó panasz a médiahatósághoz, ami nem a média elfogulatlanságát bizonyítja, hanem, hogy az ellenzék fölöslegesnek tartotta a Fideszes pártkatonákból álló médiahatósághoz fordulni.

- egyetlen újságírót sem ért semmilyen jellegű bántalom. Nos, újságírót csakugyan nem öletett vagy veretett még meg a kormányzat, de gazdasági eszközökkel már sokukat fosztotta meg állásától.

A magyar szabadság ügyét ismét a Bizottság holland alelnöke védelmezi az Országgyűlés magyar alelnökével szemben. A DK a továbbiakban is az EU intézményeiben bízik, és hozzájuk fordul, valahányszor a kormányzat a magyar emberek érdekeit fenyegeti.

Molnár Csaba
EP-képviselő
ügyvezető alelnök DK

    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.