OS Országos Sajtószolgálat
2022. október 4. kedd
Ismertető


2014. augusztus 7., csütörtök 10:35

A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetségének közleménye
    Budapest, 2014. augusztus 7., csütörtök (OS) - A pereket felfüggesztik ugye? Társaságainkat is - ahogy az a sajtóban már megjelent több megyére - elérte a perek felfüggesztése. Ez egy folyamat, mely 2014.12.31-el zárul. A pereket felfüggesztik a bíróságok, viszont a határnapot követően folytatódnak. Az elszámolást sem a magyar államra, sem a bankra - véleményünk szerint - nem lehet odabízni. Célszerű, hogy ki-ki kialakítsa a saját KÖVETELÉSÉT számszerűen is. Ehhez iránymutatást tudunk biztosítani. A perek láthatóan az EU Bíróságra tartanak, ugyanis az ellenérdekűek mindent megkontráznak, a magyar állam pedig, számunkra kifejezetten káros elszámolásra készül.

    Látható, hogy csak az árfolyamrés és a kamatemelés témakörrel hajlandók foglalkozni, azokat ismerik csak el, mint a bankok sara. Az árfolyamváltozással - ami a rablóhitelek kapcsán felszámolt uzsora minimum 90 %-át generálja - előálló számított terheket ránk kívánják továbbra is terhelni. Ez a Kúria azon állásfoglalásával érhető tetten, mely azt szögezi le, hogy az árfolyamváltozással előálló terheket nekünk kellene - álláspontjuk szerint - viselni, mert "devizában adósodtunk el".  Ez egyszerűen nem igaz, egyben törvénytelen, mert forintot vettünk fel és forintban is fizetünk. Már magának a dolognak a megnevezése is egy hatalmas csalás. Mi devizaadósok nem vagyunk devizahitelesek, hiszen a devizahitelesek devizában vették fel a kölcsönösszegeket és abban is teljesítenek. Továbbiak: www.devizaados.hu Bátorsággal: Tilk László Géza elnök

    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.