OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2014. augusztus 20., szerda 13:24

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2014. augusztus 20., szerda (OS) - DK: Halld István király üzenetét!

    Augusztus 20. államalapító István királyunk ünnepe. A királyé, akit bár Róma az egyházszakadás után avatott szentté, méltán tisztel szentjeként az ortodox egyház is.

Ez a nap az egyik legörömtelibb ünnepünk. A magyar állam megalapításával, a kor legmodernebb, nyugati mintáinak átvételével Szent István kijelölte a magyarok ezeréves nemzeti célját: Európát. Ő még tudta, hitte és utódainak is örökül hagyta, amiről azóta sokan megfeledkeztek: hogy a magyarság számára a Nyugatnak, Európának nincs alternatívája. És tudta ezt a nemzet is: hiába fordultak uralkodók, népvezérek, és rendszerek pillanatnyi érdekeiket követve Kelet felé, hosszabb-rövidebb kitérő után az ország mindig visszatalált a Szent István kijelölte útra.  

A mai nap viszont öröm helyett gyászünnep. A Szent István által lefektetett sziklaszilárd alapok ismét repedeznek, az ország vezetése megint utat tévesztett: a magát kereszténynek valló miniszterelnök nyíltan Kelet antidemokratikus rendszereihez, mindenekelőtt a háborús külpolitikát folytató Oroszországhoz dörgölőzik, folyamatosan rombolva ezzel Európa egységét. A Demokratikus Koalíciónak azonban meggyőződése, hogy Magyarország legkésőbb négy év múlva ismét elfordul a hamis keleti alternatívától, visszatér az Európába vezető útra, hogy minden magyar újra együtt ünnepelhesse az államalapítást, és annak üzenetét: hogy helyünk visszavonhatatlanul Európában van.

DK Sajtóiroda

    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.