OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2014. augusztus 23., szombat 10:49

Az LMP parlamenti frakciója közleménye
    Budapest, 2014. augusztus 23., szombat (OS) - A kormány beismerte: 2018-ig nem lesz Ifjúsági Garanciaprogram Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kérdésünkre adott válaszában elárulta, hogy még hosszú ideig elfelejthetjük az ifjúsági garanciaprogramot: a rendszer csak 2018-ra lesz képes arra, hogy garantált segítséget nyújtson az iskola és a munka közt rekedt fiataloknak. Az LMP szerint nem lehet várni 2018-ig a garanciaprogram bevezetésével.

    Miközben évről évre nő a kallódó fiatalok aránya, akik se nem dolgoznak, se nem tanulnak, a Kormány nem él azzal az uniós program által biztosított lehetőséggel, amely négy hónapon belül garantált segítséget nyújtana 175 ezer fiatalnak. Az ő számuk egyre csak nő: az elhibázott oktatáspolitika miatt egyre többen morzsolódnak le már a középiskolában, és egyre több érettségizett előtt zárulnak be a felsőoktatás kapui is.

A miniszter szerint a munkaügyi szervezet még nagyon messze áll attól, hogy minőségi munkaajánlatot, vagy képzési lehetőséget tudjon személyre szabottan felajánlani az erre rászoruló fiatalok számára. Bár a munkaügyi szolgálat fejlesztése uniós pénzből már 2012-ben megindult, még mindig csak a "helyzetfelmérésnél" tartanak.

Az LMP szerint nem lehet tovább várni a garanciaprogram bevezetésével. Hazai és az új uniós ciklus forrásainak felhasználásával minden fiatalnak garantált lehetőséget kell adni, hogy bekapcsolódhasson a programba. Ehhez azonnal meg kell kezdeni a munkaügyi rendszer átalakítását és az ifjúsági mentorhálózat kiépítését.

Szél Bernadett
társelnök

    Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.