OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2014. augusztus 23., szombat 11:51

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye
    Budapest, 2014. augusztus 23., szombat (OS) - A totalitárius diktatúrák áldozatainak emléknapján, a Hitler és Sztálin között létrejött, a történelemben Molotov-Ribentropp paktum néven hírhedtté vált egyezmény aláírásának 75. évfordulóján a KDNP tisztelettel adózik az ártatlanul meghurcolt áldozatok előtt. A mai nap az áldozatokról szól, akiket különböző ideológiák mentén sokszor nem embernek, hanem csak elpusztítandó vagy megfélemlítendő tárgynak tekintettek. A diktatúrák szabad országokat osztottak fel, egész társadalmi csoportokat félemlítettek, kínoztak vagy öltek meg.

    A XX. század mindkét nagy önkényuralmi rendszere, a nácizmus és a kommunizmus is elnyomta és üldözte a kereszténységet. A múlt század két nagy "vallástalanított" európai állama követte el a legnagyobb szörnyűségeket a kontinensen. A nagy diktatúrák ellenséget láttak a keresztény világnézetben, mert a kereszténység természetjogi alapon állva nem köt kompromisszumot, amikor az emberi méltóság védelméről van szó. A totális diktatúrák áldozatai gyilkos ideológiák áldozatai lettek, melyek a hit helyét is át akarták venni.
    Európa számára a XX. századi diktatúrák mély sebeket okoztak, melyek csak lassan gyógyulnak be. Ehhez tiszteletre és őszinte gesztusokra van szükség. Ez a nap ugyanakkor nem csak a múlthoz, hanem közös jövőnkhöz is tartozik, amikor újra megerősíthetjük elköteleződésünket az emberi méltóság és nemzeti szuverenitás védelme mellett.

Rétvári Bence
KDNP alelnök
    Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.