OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2014. augusztus 23., szombat 13:41

A Jobbik parlamenti frakciója közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. augusztus 23., szombat (OS) - Ökológiai katasztrófa fenyegetheti Kelet-Európát

    Miközben a magyar kormány legnagyobb problémája a kelet-ukrajnai konfliktus kapcsán az Ukrajna területi épségéért való aggódás, aközben az egyre inkább elharapózó harcok a nagyszámú civil áldozat mellett újabb veszéllyel fenyegetnek a tágabb térség, egész Kelet-Európa és benne Magyarország számára. A konfliktussal érintett térségben ugyanis több száz olyan veszélyes tevékenységet folytató üzem található, amely háborús célponttá válva nemzetközi szinten is jelentős ökológiai katasztrófával fenyegethet. Erőművek és vegyi üzemek, veszélyes anyagot tároló létesítmények, valamint több száz egészségügyi intézmény szerepel azon a listán, amely telephelyeken radioaktív izotópokat vagy más környezetre és emberre rendkívül veszélyes anyagot alkalmaznak vagy tárolnak nagy mennyiségben.
    Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.