OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2014. augusztus 23., szombat 13:51

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2014. augusztus 23., szombat (OS) - Baljós kérdőjelek egy II. kerületi óvoda-felújítás körül - Összesen 657 millió forintért végzett részleges felújítást a II. kerületi önkormányzat egy az MTVA tulajdonában lévő ingatlanon, amelyben óvoda kialakítására került sor. Az LMP többek között tudni szeretné, miért nem saját ingatlanra költött az önkormányzat és miért került egy mindössze részleges felújítás ennyire sok pénzbe.

    Kihasználatlanul működik jelenleg a Völgy utcában található óvoda, amelyet az önkormányzat az eredetileg tervezett 306 millió helyett végül 657 millió  forintért újított fel, ráadásul csak részlegesen. Az ingatlanban működő óvodában eddig csak 130 gyermek került elhelyezésre, holott a négyzetméterenként 216 ezer forintért felújított óvoda kapacitását 300 főre tervezték. Az LMP ezzel kapcsolatban arra kíváncsi, hogy miért nem került sor a több százmilliós beruházás előtt igényfelmérésre, és milyen eszközökkel készülnek az üres férőhelyek feltöltésére.

Az ökopárt azt is tudni szeretné, hogy miért nem egy saját tulajdonában lévő ingatlan felújítása mellett döntött az önkormányzat, a beruházáshoz miért nem vontak be pályázati forrásokat, mivel magyarázzák, hogy egy mindössze részleges felújításért az újépítésű ingatlanok árát megközelítő árat fizettek ki, illetve mi indokolja az eredetileg tervezett 306 millió forintos árhoz képest több mint kétszeres áremelkedést a felújítás során.

Dárdai Zsuzsanna Terézia
az LMP II. kerületi polgármesterjelöltje

Csárdi Antal
az LMP főpolgármester-jelöltje

    Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.