OS Országos Sajtószolgálat
2022. október 4. kedd
Ismertető


2014. augusztus 25., hétfő 12:04

A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetségének közleménye
    Budapest, 2014. augusztus 25., hétfő (OS) - Nem zárhatók ki a magyar állammal szemben indítandó tömeges devizaadós kártérítési perek! Egyre több jel mutat abba az irányba, hogy a kormány eleget kíván tenni a rablóhiteles bankok azon igényeinek, hogy a devizahiteles pereket meggátolja, majd törvényi szinten olyan ELSZÁMOLÁST kényszerítsen a devizaadósokra, melynek lényege az, hogy "visszajár a lopott malac füle és farka", tehát a FELSZÁMOLT UZSORA 90 %-át az állami erőszak monopóliumra alapozva, letolja a torkunkon. Azaz adók módjára a fedezetek kényszer értékesítésével és fizetésletiltásokkal behajtassa.

    A PITEE megkongatta a vészharangot: "Jogszerű-e a bírósági eljárások felfüggesztése? Ki fogja kifizetni a perilletéket? Ki fogja kifizetni a fogyasztók jogi képviselőit? Mit lehet tenni, ha a posta kézbesítette az eljárást felfüggesztő végzést? Augusztusban állítólag tízezer devizahiteles pert  függesztettek fel a bíróságok. Az eljárások felfüggesztése, a 2014. évi XXXVIII. sz. törvény szerint legfeljebb az év végéig tarthat. Pont addig, amíg a tervek szerint lezárulnak azok a perek, amiket augusztus végétől indítanak a bankok az állam ellen." A már eddig a rablóhitelezésből eredő károk egyértelmű okozói, a rablóhiteles bankok és az ezt lehetővé tevő – abban közreműködő - magyar állam. A károk devizaadós szerződésenként – a szerződésekre és a hiteltörténeti kimatatásokra alapozva – számszerűsíthetők, ahogy számszerűsíthetők az eddigi perköltségek is.  Továbbiak: www.devizaados.hu
    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.