OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2014. szeptember 1., hétfő 14:26

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2014. szeptember 1., hétfő (OS) -

    DK: Szabad embereket csak szabad oktatás nevelhet

A kormány rendszerváltás előtti időket idéző politikája sajnos a közoktatást sem kímélte. Szakemberek helyett immár a bürokraták hozzák meg a fontos döntéseket az iskolák életéről, a pedagógusok helyett pedig a hatalom dönt arról, mi is a tananyag. Az Orbán-kormány a centralizált tankönyvrendszerrel nem hagy többé választást, a sokszínű és különböző diákokból nagyon is uniformizált, önállóan gondolkodni nem képes, állami propagandán nevelkedett polgárokat kíván nevelni. Egy olyan rendszer épül most, melyben nem számít sem a tehetség, sem az individuum, hiszen egy diktatórikusan irányító hatalomnak nem érdeke, hogy a nemzet alapját egy okos, gondolkodó és tájékozott nép alkossa. A kormány nyíltan azt üzeni a fiatal generációknak: ne tudj, elég, ha hiszel!

A Demokratikus Koalíció arra biztatja a szülőket és a pedagógusokat, hogy bátran hallassák hangjukat, amikor a magyar gyermekek fejlődése nem cél, hanem akadály a hatalom szemében. Ráadásul a sebtében összetákolt rendszer elemei még most sem működnek, elég csak a használhatatlan e-naplóra vagy a rengeteg tankönyv nélkül maradt diákra és pedagógusra gondolni. A DK biztos abban, hogy a magyar emberek nem ilyen oktatást szánnak gyermekeiknek. A Demokratikus Koalíció nyíltan kiáll azon elve mellett, miszerint csak egy szabadon gondolkodó, sokszínű és értékalapú társadalom lehet Magyarország fejlődésének a záloga.


Gréczy Zsolt
szóvivő
Demokratikus Koalíció
    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.