OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2014. szeptember 2., kedd 20:19

Az Emmi Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának közleménye
    Budapest, 2014. szeptember 2., kedd (OS) - Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága sajnálattal értesült arról, hogy a Budapest központjában, a VI. kerület közismert szórakozóhelyeinek szomszédságában működő szerb nemzetiségi intézményeknek is otthont adó épületről eltávolították a Szerb Köztársaság és az Európai Unió zászlaját.

    
Az Államtitkárság határozottan elítéli az esetet és minden olyan rendbontást, amely során államok vagy nemzetiségi közösségek, illetve transznacionális szervezetek jelképeit rongálják vagy becstelenítik meg. Hazánk mindent megtesz annak érdekében, hogy a nemzetiségek, köztük a magyarországi szerbek, otthon érezzék magukat közös hazánkban.

A magyarországi szerbek saját köznevelési, kulturális intézményekkel, médiával, egyházi szervezettel rendelkeznek. Ezek működtetését a mindenkori központi költségvetés biztosítja, a  Szerb Országos Önkormányzat pedig a Kormány stratégiai partnere. Az idei országgyűlési választásokat követően a magyarországi szerbek képviselete új elemmel bővült, a Parlamentben szószóló képviselheti a szerb nemzetiség érdekeit.

    Kiadó: Emmi - Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.