OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2014. szeptember 7., vasárnap 20:46

A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetségének közleménye
    Budapest, 2014. szeptember 7., vasárnap (OS) - Mi a kérdés? Számunkra a kérdés az, vajon a törlesztő részletek letétbe helyezése, ezáltal a banki törlesztések felfüggesztése törvénytelen lépésnek számít-e?

    Mert ha nem, úgy már csak egy megfelelő intézményre lenne szükség, ahol ezek a pénzek mindaddig gyülekeznek, amíg a bankok nem hajlandók a tisztességes szerződésmódosításokra. A számok ugyanis azt mutatják, hogy a futamidő alatt, nekünk a dupláját kéne kifizetni a tisztességes forintkölcsönhöz képest. Mi ez, ha nem diszkrimináció, ami kőkeményen alkotmányellenes?
Nyílt kérdéseink:
a.) Kérdésünk a Magyar Nemzeti Bank elnökéhez, hogy fogadó készek-e a devizaadós letétek befogadására és kezeléséreb.
b.) Kérdésünk a Kúriához az, hogy az éppen általa megállapított tisztességtelen szerződések módosítása kikényszerítésének ez a módja, nem számít-e szerződésszegésnek?
A letétek felszabadításának a feltétele, ha a bank szerződést módosít, mégpedig úgy, hogy forintszerződéssé alakítja a deviza alapú szerződéseket, a felvételkor felvett forint összegnek megfelelően, azaz újraszámolásra kerül a tartozás a forinthitelekre vonatkozó feltételeknek megfelelően.
Továbbiak: http://www.devizaados.hu/index.php/hirek/680-fokuszban-fokuszban-a-de vizaados-torleszto-reszletek-letetbe-helyezese


    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.