2014. szeptember 18., csütörtök 15:12

A Magyar Könyvelők Országos Egyesületének közleménye
    Budapest, 2014. szeptember 18., csütörtök (OS) - A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) tiltakozik a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által hozott ún. "számlarendelet" előírásaival szemben!

    A rendelet nemcsak értelmetlenül növeli az adminisztrációt, de olyan intézkedéseket is tartalmaz, ami hajmeresztő rést hoz létre a számlázás eddig szigorúnak vélt rendelkezései közé. Az MKOE a rendelet bejelentési szabályainak hatályosulásáig, vagyis 2014.10.01-ig 10 közlemény megjelentetését tervezi, amelyben bemutatja a rendeletben szereplő szakmai hibákat és az uniós irányelvvel való ütközését. A közlemények közzétételét megelőzően természetesen megkerestük az NGM illetékes vezetőit, írásban részletesen bemutattuk a problémákat, a kapott válaszok pedig megerősítették azt, hogy személyes találkozóra is szükség van. Az NGM azonban elutasította a személyes találkozó lehetőségét azzal, hogy "Bízunk benne, hogy megérti, hogy más adóalanyok is küldenek be szép számmal áfa kérdéseket megválaszolásra, és a tájékoztatás mellett számos egyéb, kiemelt jelentőségű feladatunk van, különösen ebben az időszakban. A fenti okokból kifolyólag jelenleg nincs módunk korábbi észrevételeinek személyes találkozó keretében is történő megismerésére."

    Kiadó: Magyar Könyvelők Országos Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.