2014. szeptember 19., péntek 15:43

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2014. szeptember 19., péntek (OS) -

Mindemellett az a jogértelmezés, mely szerint Budapest jelképeit jogi személyek, magánszemélyek és gazdasági társaságok használhatják, amennyiben erre engedélyt kapnak, nem pontos megfogalmazás, csupán hellyel-közel követi a rendeletek szóhasználatát. Nem értem, hogy a Magyar Liberális Párt főpolgármester-jelöltje jogász végzettsége és sok éves jogászi gyakorlata ellenére, miért zárja ki e körből – sajátos jogértelmezése alapján – önkényesen a politikai pártokat, ha ezt sem a pártok működéséről szóló, sem a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló törvény nem teszi meg. Mi több a két jogszabály kimondja, hogy a párt jogi személy, s mint ilyen, kérheti a címer használatát.

Az esetleges beadványról szóló döntést – bármi is lesz az – természetesen elfogadjuk, bár mire az jogerős lesz – tekintettel arra, hogy eleve kétkörös, kétféle plakátot terveztünk – az esetleges eltávolítás tekintetében valószínűleg okafogyottá válik.
Furcsállom, hogy tartalmi mondanivaló híján ilyen arculati kérdéseken próbálnak lovagolni. A jogerős döntésig az üggyel tovább nem foglalkozunk. További jó, lehetőleg nemesebb választási küzdelmet kívánok!

Budapest, 2014. szeptember 19.

Szeneczey Balázs kampányvezető

Kiadó: Budapest Főváros  Főpolgármesteri Hivatal