2014. szeptember 19., péntek 16:33

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. szeptember 19., péntek (OS) - ÚJABB STRATÉGIAI VÁLLALATBAN SZEREZ TÖBBSÉGI TULAJDONT AZ ÁLLAM

    A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium döntése alapján a Magyar Állam nevében eljáró MNV Zrt. aláírta a Bombardier Transportation MÁV Hungary Kft. 64,9%-os üzletrészének megvásárlásáról szóló adásvételi szerződést a jelenlegi tulajdonos német Bombardier Transportation GmbH-val 2014. szeptember 19-én, Budapesten.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kiemelt célja, hogy a hazai járműipar fejlesztése a magyar gazdaság fejlődésének egyik legjelentősebb tényezője legyen a közeljövőben. A nagy múlttal, kiemelkedő szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező Bombardier Transportation MÁV Hungary Kft. 25%-os MÁV üzletrésze mellé ezért ismét a Magyar Állam tulajdonába kerül a társaság jelenleg külföldi tulajdonban lévő 64,9%-os üzletrésze is.

A cég története egészen 1926-ig nyúlik vissza, jelenlegi tulajdonosi köre és tevékenységi területe számos átalakítást követően alakult ki. A dunakeszi telephelyen napjainkban jellemzően kötöttpályás járművek felújítását, átépítését, fővizsgáztatását, mozdonyok és motorvonatok karbantartását, villamos és motorvonat fődarabok gyártását végzik. A társaság állami tulajdonba kerülése garantálja a közel 370 fő munkavállaló jövőbeni foglalkoztatását.

    Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.