2014. szeptember 21., vasárnap 09:24

A Moravcsik Alapítvány közleménye
    Budapest, 2014. szeptember 21., vasárnap (OS) - Az 5. PsychArt24 művészeti maraton idén is a Kutatók Éjszakája programsorozat részeként veszi kezdetét. A rendezvény fővédnöke: dr. Szél Ágoston a Semmelweis Egyetem rektora.

    Hivatásos és amatőr művészek valamint pszichiátriai betegséggel élő (art brut) alkotók, immár ötödik alkalommal ragadnak ecsetet és ceruzát, hogy a PsychArt24 - művészeti maraton – keretében képekben fogalmazzák meg, hogyan érzékelik az őket körülvevő világot.
Az idei rendezvény központi témája: Hullámok hátán
24 óra, 25 kiló festék, 60 festőállvány, 400 ecset várja az alkotni vágyókat. A Moravcsik Alapítvány munkatársai, a Budapest Art Brut Galéria alkotóközösségével közösen, azért döntött a Magyarországon egyedülálló rendezvény lebonyolítása mellett, hogy a művészet kifejező erejét felhasználva hozzájáruljanak a mentális fogyatékkal illetve lelki betegséggel élők önértékelésének erősítéshez, az ellenük irányuló előítéletek és diszkrimináció csökkentéséhez, a társadalom által, a pszichiátriai betegségek köré emelt falak lebontásához. Az elmúlt 4 évben, 910 alkotó, 1164 képet készített a rendezvény ideje alatt. Az együtt alkotás során szerzett személyes élmények és tapasztalatok a leghatásosabb eszköz, hogy megszabaduljunk előítéleteinktől.A rendezvény különlegessége, hogy a pszichoszociális akadályozottsággal élő klienseink, nemcsak mint art brut alkotók, hanem , hanem mint az esemény szervezői, lebonyolítói is részt vesznek a programban. Bővebb információ: www.moravcsikalapitvany.hu oldalon.
    
    Kiadó: Moravcsik Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.