2014. szeptember 21., vasárnap 10:51

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2014. szeptember 21., vasárnap (OS) - Az MSZP képviselői nem hallgatják meg az alkotmánybíró-jelölteket

    Sulyok Tamásról életrajza alapján tudható, hogy közvetlen munkakapcsolatban állt Trócsányi László igazságügyi miniszterrel. A tanszékén oktat, és vele közösen publikál. Bízunk benne, hogy mindez nem akadályozza majd meg abban, hogy legtöbb, a második Orbán-kormány hivatali ideje alatt beiktatott bírótársától eltérően a szakmai meggyőződése alapján döntsön, és hogy a szakmai becsülete felülkerekedjen a lojalitásán. Bízunk abban, hogy nem az igazságügyi miniszter informális kapcsolattartójaként, hanem a törvényben előírt módon végzi majd munkáját

Varga Zs. András az MSZP számára elfogadhatatlan. Polt Péter legfőbb ügyész általános helyetteseként közvetlen felelősséggel tartozik azért, hogy az ügyészség a Fidesz politikai érdekeinek szolgálatában jól átgondolt és időzített koncepciós eljárásokat folytatott és folytat ma is a kormány politikai ellenfeleivel szemben. Varga Zs. András Polt bizalmasaként mindig vele tartott, az Ombudsmani Hivataltól a Legfőbb Ügyészségig. E szemléletet és erkölcsi hozzáállást viszi tovább az Alkotmánybíróságra is.


Bárándy Gergely
a Törvényalkotási bizottság alelnöke
az Igazságügyi bizottság tagja

Teleki László
az Igazságügyi bizottság tagja

    Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.