2014. szeptember 22., hétfő 15:54

A Budapesti Igazságügyi Szakértői Kamara közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. szeptember 22., hétfő (OS) -

    A Budapesti Igazságügyi Szakértői Kamara közleménye

A Budapesti Igazságügyi Szakértői Kamara elnöke, az elnökség egyetértése mellett 2014. július 31-én eseti vizsgálóbizottságot kért fel arra, hogy vizsgálja meg dr. Melegh Gábor igazságügyi szakértőnek a "Rezesova" ügyben a szakértői feladat vállalásakor követett eljárását.

A felkérés előzményéhez tartozik, hogy az adott ügy sértetti képviselője ebben a tárgyban etikai panaszbejelentést tett a fenti kamara Etikai Bizottságánál, amelynek azonban az Etikai Eljárási Szabályzat elévülési előírásaira való figyelemmel a panasz egy részében az eljárást meg kellett tagadnia. A panasz másik részében az eljárás folyamatban van.

Az eseti vizsgálóbizottság 2014. szeptember 4-én tett megállapítása szerint a nevezett szakértő a sértett magánszakértői felkérését téves indokolással elhárította.

A magánszakértői működés teljes mértékben szabadpiaci tevékenység, amely kizárólag a két fél szabad megállapodásán alapul, sem a vállalását, sem annak elhárítását indokolni nem szükséges.

A bizottság megállapítása szerint a megbízás elhárítása során a Műszaki Igazságügyi Szakértői Testület működésével kapcsolatban a téves magyarázat, valamint az, hogy a szakértő később a másik féltől az ügyet elvállalta, a pártatlanság sérelmének látszatát kelthette.

    Kiadó: Budapesti Igazságügyi Szakértői Kamara

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.