2014. szeptember 24., szerda 12:05

A Csodalámpa Alapítvány közleménye
    Budapest, 2014. szeptember 24., szerda (OS) - Budapesti középiskolások sétáltak a csodalámpás beteg gyermekek álmaiért   Az életveszélyesen beteg gyermekek kívánságát teljesítő Csodalámpa Alapítvány tevékenységét támogatva a budapesti Eötvös József Gimnázium diákjai már második alkalommal hívták közös sétára a fővárosi középiskolásokat, hogy együtt kifejezhessék segítőkészségüket és odafigyelésüket a társaikért.

    A programon részt vevő további 5 fővárosi iskola - az Apáczai Csere János, az Arany János, az Európa 2000, a Madách Imre, valamint a Szabó Lőrinc Gimnázium - tanulóinak találkozójára a belvárosi Eötvös Gimnázium adott helyet, ahol egy telefonkészülék átadásával egy súlyos betegséggel küzdő 17 éves budapesti fiú kívánságát teljesítették közösen, majd a diákok sétát tettek a környező utcákon. A Csodalámpa és a támogató gimnáziumok tanulói együtt már több kívánságot teljesítettek az elmúlt években.

A Csodalámpa Alapítvány 3-18 év közötti nagyon súlyos betegségben szenvedő – daganatos , leukémiás, transzplantált, izomsorvadásos stb. – gyerekek egy-egy kívánságát teljesíti, a 11 éves működése alatt már közel 2400 sikerült. A kicsik általában játékokat, a nagyobbak számítástechnikai eszközöket kérnek, Többen szeretnének számukra addig elérhetetlen helyre utazni – Eurodisney -, olyat tenni, amit csak álmukban reméltek – hőlégballonozni. Sokan szeretnének találkozni a példaképeikkel, mint például Michael Schumacherrel vagy épp a Pápával.

További információ:
Csodalámpa Alapítvány
Felkai Márta
06-20-519-1652
felkaim@t-on
    Kiadó: Csodalámpa Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.