2014. szeptember 30., kedd 18:30

A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége - Összefogás a Demokráciáért (MEASZ) közleménye
    Budapest, 2014. szeptember 30., kedd (OS) - Az Ellenállók Nemzetközi Szövetsége (a FIR) és a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (a MEASZ) elnöke megköszöni a magyar miniszterelnöknek, Orbán Viktornak a Budapestre tervezett náci kongresszus elleni betiltó intézkedését. 11 civil szervezet, közöttük a FIR és a MEASZ, még augusztus 15-én levelet írt Orbán Viktornak: parlamenti kétharmados többségével tiltsa be az október elejére, Budapestre tervezett fajvédő kongresszust. A nácizmus nem vélemény, hanem bűn, az emberiesség elleni bűntett!

    A FIR és a MEASZ elnöke megelégedéssel nyugtázza a magyar miniszterelnök határozott föllépését, amikor betiltatta a világ szemeteinek budapesti kongresszusát. Ugyanakkor megjegyzendő, a tiltás szükségszerű, de nem egyedüli formája a szélsőjobb elleni föllépésnek. A FIR és a MEASZ elnöke fölkéri miniszterelnök urat, hogy a szélsőjobb ellen, a náci eszmék terjedése ellen további elhatárolódásával, széleskörű nevelési-oktatási programmal, az antifasiszta értékek ápolásával vegyen részt a magyarországi humanista társadalmat erősítő munkában.

Hanti Vilmos a FIR és a MEASZ elnöke

    Kiadó: Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége - Összefogás a Demokráciáért (MEASZ)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.