2014. október 1., szerda 21:33

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete közleménye
    Budapest, 2014. október 1., szerda (OS) - A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) tiltakozik a Nemzetgazdasági Minisztérium által hozott ún. "számlarendelet" előírásaival szemben!

    Az elmúlt hetekben az MKOE részéről közleményeinkben összegeztük a 23/2014-es NGM rendelet, vagyis un. "számlarendelet" jogi anomáliáit, a keletkezett problémákat és az évtizedes távlatból ismert jogértelmezési hibák fenntartását. Mindezek mellett – az NGM állításával szemben – nemzetgazdaság fehéredését korántsem szolgáló, azonban igencsak bürokratív szabályozás egy nagyon lényeges pontos tételesen ütközik az Európai Unió irányelvével. Az EU irányelv szövege szerint az elektronikus úton való számlázás nem lehet terhesebb, mint a papíralapú. Elektronikus számlát csak szoftverrel lehet kibocsátani. Ha veszek egy tömböt, akkor 0 bejelentési kötelezettségem van, ha beszerzek egy szoftvert, akkor 1 db.  Ennek eredménye 0 < 1. tehát az NGM rendelet szembemegy az EU irányelvvel, az intézkedés növeli az adminisztrációt, automatikusan kriminalizálhatóvá teszi a szoftverek fejlesztőit és az elektronikus úton való számlázással szemben növeli az adózói félelmeket! A rendelet bevezetését a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete nem támogatja, követeli annak haladéktalan visszavonását, a rendelkezések megváltoztatását.
    Kiadó: Magyar Könyvelők Országos Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.