2014. október 2., csütörtök 01:55

Az Élőlánc Magyarországért közleménye
    Budapest, 2014. október 2., csütörtök (OS) - A KTI-t azok szüntetik meg, akik az elmaradt rendszerváltásra is végső zárópecsétet kívánnak ütni.

    Csendben múlt ki tegnap a rendszerváltás egyik szépreményű gyermeke, az Ángyán József által alapított gödöllői Környezet- és Tájgazdálkodási Intézet, agrárértelmiségiek generációinak Alma Matere.
A politikai korrektségre utasított hallgatók ma gyertyagyújtásra gyűltek össze. Azzal, hogy a HÖK elfogadta a rektor utasítását a visszafogott vélemény-nyilvánításra, önként mondtak le az egyetem autonómiájáról. Elfogadták a hivatalos érvelést, hogy: "a KTI nem fog megszűnni, csak szerkezeti átalakuláson megy át ", hogy politikai bosszúként ki lehet nyírni egy köztiszteletben álló professzort. Ők és oktatóik ezzel elfogadták azt is, hogy a parasztságot le lehet törölni a Föld színéről. A Vidékstratégia víziója, a saját lábára álló vidék helyére a kapitalista tömegtermelés agrárbiznisze lép. Az ökológiai mintagazdaságok létrehozatala helyett Kishantost verték szét. A KTI kivégzése jeladás a hatalom részéről: bármit megcsinálhatunk veletek.
De üzenjük: még élünk néhányan, akik nem akarjuk, hogy így legyen. Akik ma a Vidék ellenében átálltak a Tőke oldalára,  szociális robbanás felé manőverezik az ország hajóját.
A felülről vezérelt társadalom-átalakítás ideje régen lejárt. A pártok ideje is.
Az országot egy újraszülető népmozgalom kell, hogy kezébe vegye. Minél később teszi, annál fájdalmasabb lesz.
Nekünk ezt üzeni a KTI halála.
Tisztesség és Emberség Szövetsége – Élőlánc Magyarországért
    Kiadó: Élőlánc Magyarországért

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.