2014. október 13., hétfő 11:11

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2014. október 13., hétfő (OS) - Liberálisok: A választóktól megkaptuk a zöld jelzést a pártépítéshez

A Magyar Liberális Párt az önkormányzati választáson elért eredménnyel felkerült a politikai térképre. A főpolgármester-jelölt, Bodnár Zoltán eredménye bizonyítja, hogy van igény a tiszta, liberális politikára.

A Magyar Liberális Párt 310 önálló képviselőjelöltet, 5  vidéki és 11 fővárosi polgármesterjelöltet és Bodnár Zoltán személyében főpolgármester-jelöltet is állított az önkormányzati választásra. A párt támogatásával országosan 33 képviselői mandátumot sikerült megszerezni. Liberálisként képviselői helyhez jutott a XV. kerületben Vékás Sándor és Dr. Matlák Gábor, a XVIII. kerületben Popper Gábor, Fóton pedig Szabó Mihály. A párt önálló jelöltjeként jutott mandátumhoz a Baranya megyei Patapoklosin Egres László, Ignácz József pedig az MLP támogatásával lett Besence polgármestere.

Az MLP főpolgármester-jelöltjére tegnap csaknem 12500-an szavaztak. A baloldalon már jó ideje mutatkozó személyi és politikai deficit, valamint a Gyurcsány-Szigetvári tengely megtévesztő mahinációi is hozzájárultak ahhoz, hogy Bodnár Zoltán politikai előélet nélkül, rendkívül alapos szakmai tudással és felkészültséggel, közel 2 hónapos kampány után 2,1%-os szavazóbázist tudhasson magáénak. Elért eredménye zöld jelzést ad a pártépítéshez, melynek célja, hogy 2018-ra az MLP támogatottsága 5% fölé kerüljön és ezzel egy modern, európai, 21. századi liberális párt Magyarországon is megjelenjen.

Kiadó: Magyar Liberális Párt