2014. október 15., szerda 20:13

A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetségének közleménye
    Budapest, 2014. október 15., szerda (OS) - A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége egy - a devizaárfolyam változás és kockázatai tárgyú - tanulmányt tett közzé hivatalos weboldalán. A hivatkozott tanulmány a DÉSZ szakértőinek és tagjainak közel három éves tényfeltáró munkájának eredménye.

    Tényadatokon nyugszik, az MNB devizaárfolyam változás idősoros adatbázisa alapján végezett elemzésekkel és következtetésekkel. E tanulmányban rögzített tények és következtetések alapján a szerzők, illetve a szövetség arra a nézőpontra jutott, hogy a Bankszövetség az elmúlt tíz évben kommunikációjával félrevezette, mind a devizaadósokat, mint a társadalmat, az úgynevezett "devizahitelesek" dolgaiban. A devizaárfolyam változások és következményei messze nem úgy jelennek meg a valóságban, ahogy azt a Bankszövetség - tagjai nevében - kommunikálja. Ennek kapcsán a Devizaadósok Szövetsége elnöke, Tilk László Géza nyílt levelet tett közzé a szövetség hivatalos weboldalán, a www.devizaados.hu címen melyben Kovács Leventét a Bankszövetség főtitkárát szólítja meg - mint az ellenérdekű felek egy köre  érdek képviseletét - a devizaadós helyzettel kapcsolatos lényegi kérdésekben. A nyilvánosság előtt kezdeményez konstruktív vitát, a problémák megnyugtató rendezése érdekében. A nyílt levél a http://www.devizaados.hu/index.php/hirek/690-beszeljuk-meg-nyilt-leve l-a-bankszovetseg-fotitkaranak-20141015-en címen olvasható.

    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.