2014. október 19., vasárnap 15:25

A Total Art Nemzetközi Művészeti Egyesület közleménye
    Budapest, 2014. október 19., vasárnap (OS) - Október végéig látogatható a "Pécsi Nemzetiségi Körkép" újabb kiállítása a Pécsi és Baranya megyei német nemzetiséget bemutató tárlat, a "300 év tükrében". A "Pécsi Nemzetiségi Körkép" egész éves rendezvénysorozata a Pécsett élő nemzetiségeket mutatja be. Májusban a romák, júniusban a horvátok, augusztusban az ukránok, míg szeptemberben a szerbek mutatkoztak be nagy sikerrel a Total Art Egyesület szervezésében a pécsi, Király utcai kiállítóteremben.

    A pécsi és baranyai németeket – történelmi keresztmetszet segítségével, átfogó tematikával jeleníti meg a Total Art Egyesület.

A 300 éves múltat érinti többek között a Kőnig Róbert történelmi grafikái, de ugyanúgy része a kiállításnak a tradíciók, hagyományok bemutatása is. A Himesházáról érkezett "Hordozókendő" tablói a női német sorsokat mutatják be, míg a Nagynyárádi kékfestők a hagyomány modern vonulatát jelenítik meg.
Körtvélyessí László népviseleti  fotói mellett Ruppert János festményei és kisplasztikái színesítik a német kiállítást.
Eredeti dokumentumokból ismerhetjük meg a Pécsi Sörfőzde történetét 1848-tól napjainkig.

Számos program is kíséri a német rendezvénysorozatot, többek között Tám László előadása a kiskassai templom felújításáról, a záróprogram Michelisz József és Becker Róbert verselése lesz, "Lasszóval befogott makrancos musztángok" címmel.
Az Egyesület már jelentős sikernek értékeli a német kiállítást, hiszen az október eleje óta nyitva tartó tárlat látogatottsága hamarosan átlépi az ezer főt.

    Kiadó: Total Art Nemzetközi Művészeti Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.