2014. október 19., vasárnap 16:34

Az Emmi Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárságának közleménye
    Budapest, 2014. október 19., vasárnap (OS) - A fogyatékossággal élő emberek számíthatnak a kormányra

    A fogyatékossággal élő emberek számíthatnak a kormányra - mondta Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa vasárnap a Rehab Critical Mass rendezvényen. A kormányzat támogat minden olyan kezdeményezést, amely az akadálymentesítést szolgálja, és amely közelebb hozza az embereket ahhoz, hogy teljes életet éljenek az élet minden területén.
A kormány a jövőben is fokozott figyelmet fordít az akadálymentesítésre és annak kötelezővé tételére. Nem pusztán az épületek és a közterek, hanem a közszolgáltatások hozzáférhetővé tétele is alapvető cél, ezért a 2014 és 2020 közötti időszakban további projektek indítását tervezzük az Új Széchenyi Terv keretében, hat milliárd forintos keretösszeggel.
A Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság a fogyatékosságügy területén a korábbinál intenzívebb párbeszédre törekszik a szakmai szervezetekkel, a civil szervezetekkel, a működtetőkkel és az érintettek képviselőivel egyaránt. A szakpolitika szintjén is folyamatos egyeztetések lesznek annak érdekében, hogy a fogyatékossággal élők minél jobb szolgáltatásokat tudjanak elérni.

    Kiadó: Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.