2014. október 20., hétfő 15:54

A Párbeszéd Magyarországért Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. október 20., hétfő (OS) - Együtt-PM: Áder eltévesztette a házszámot

    Napirend előtt beszélt a parlamentben a köztársasági elnök az árvízi védekezés, a klímaváltozás problémája és általában a környezetügy fontosságáról. Az Együtt-PM szerint, a téma valóban kiemelt jelentőségű, Áder János azonban alighanem eltévesztette a napot, a házszámot és a címzettet: üzenetével és kritikájával a környezetvédelmet teljes mértékben ignoráló, ugyanakkor súlyos korrupciógyanúba keveredett Orbán-kormányhoz kellett volna fordulnia.
A magyar parlamenti szokásjog ismeri ugyan az elnöki felszólalást, ám ez rendkívül ritka: a megválasztás alkalmával elmondott beszédeket leszámítva Schmitt Pál például csak a lemondásakor, Áder pedig eddig mindössze egyszer, a választás után élt ezzel az eszközzel. Az Együtt-PM értékeli a köztársasági elnök igyekezetét: magunk is úgy véljük, hogy a vízbázisvédelem, az árvízi védekezés, a klímaváltozás megérdemli a rendkívüli figyelmet. Súlyos aránytévesztésnek és figyelemelterelési kísérletnek tartjuk ugyanakkor, hogy azon a napon, amikor az egész ország közvéleményét a hatalom csúcsáig érő kormányzati korrupció, és az arra adott amerikai válasz köti le, az államfő minderről tudomást sem véve olyasmiről szónokoljon, ami a jelenleg hatalmon lévőket egyáltalán nem érdekli.
    
    Kiadó: Párbeszéd Magyarországért Párt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.