2014. október 20., hétfő 17:16

A Rajk László Szakkollégium Alapítvány közleménye
    Budapest, 2014. október 20., hétfő (OS) - Az European University College Association (EUCA) négy tagú Igazgatóságának (Board-jának) tagjává választották a Budapesti Corvinus Egyetem Rajk László Szakkollégiumát. A szakkollégium a közép-kelet-európai régiót képviselheti Európa legnagyobb egyetemi kollégiumokat tömörítő szervezetében, amellyel lehetőséget kíván teremteni a régió szakkollégiumainak bevonására. A Rajk László Szakkollégium kifejezett célja ezen belül is a magyar szakkollégiumok csatlakozásának elősegítése, akiknek ezzel egyedülálló lehetősége kínálkozik nemzetközi kapcsolatok kialakítására.

    A European University College Association (EUCA) egy olyan nemzetközi hálózat, melynek célja kulturális és akadémiai cserekapcsolatok elősegítése európai diákok között, valamint az európai identitás erősítésének elősegítése programjain keresztül. Az EUCA-t 2008-ban Olaszország, Spanyolország, Lengyelország és az Egyesült Királyság legnagyobb egyetemeinek kollégiumai alapították, jelenleg 10 tagországgal rendelkezik.  Az EUCA szervezetéről bővebb információ a http://www.euca.eu/ címen érhető el.

A Rajk László Szakkollégium közel három éve tagja a szervezetnek. A magyarországi szakkollégiumok abban emelkednek ki a szervezet többi kollégiuma közül, hogy a diákok által demokratikusan megválasztott vezetőség dönt a szakkollégium működéséről, függetlenül az egyetemtől. Ilyen típusú intézmény a Rajkkal szoros kapcsolatban lévő kolozsvári Mikó Imre Szakkollégium is, amely tavaly csatlakozott az EUCA-hoz.
    
    Kiadó: Rajk László Szakkollégium Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.