2014. október 20., hétfő 17:44

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2014. október 20., hétfő (OS) - Balog Zoltán együttműködési megállapodást írt alá az ecuadori felsőoktatási miniszterrel

    Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a találkozón hangsúlyozta: az elkövetkező évtized nagy kérdéseit csak úgy lehet megoldani, ha intenzív párbeszéd folyik az európai és az Európán kívüli országok között. A magyar kormány célja, hogy a következő tíz év alatt megháromszorozzák a Magyarországon tanuló külföldieknek a számát. Az ecuadori kormánnyal kötött megállapodás is ezt a célt szolgálja, jelenleg négy ecuadori hallgató tanul Magyarországon.
    Az ecuadori miniszter kiemelte: a magyar oktatási és tudományos intézmények magas minőséget képviselnek.  Az ösztöndíjakkal Ecuador részt vehet a magyar kutatóközpontok és tudomány intézmények munkájában, a tapasztalatcsere pedig szorosabbá fűzi a két ország közötti kapcsolatot - mondta.

    Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.