2014. október 21., kedd 08:43

A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetségének közleménye
    Budapest, 2014. október 21., kedd (OS) - Hiteltörténeti kimutatások kötelező szolgáltatása! A deviza alapú fogyasztási kölcsön elszámolási kontrolljához szükséges banki adatszolgáltatásról : A 2014. évi XXXVIII. törvény alapján, a deviza alapú fogyasztási kölcsön esetében a pénzintézetet átszámítási kötelezettség terheli. Van olyan bank, akinek a hiteltörténeti kimutatása nyomtatott formátumban kifogástalan, a kontrollszámításokhoz alkalmas, ám a bankok és pénzintézetek döntő többsége hiányos adatokat szolgáltat, ha hajlandó egyáltalán az ilyen irányú adatszolgáltatásra.

    A bankok és pénzintézetek törvényben előírt kötelezettsége a hiteltörténeti kimutatás kiadása, az ügyfél számára. A törvényesség helyreállítása érdekében a nagy nyilvánosság előtt tagjaink nevében és sorstársaink érdekében felszólítjuk egyfelől a Bankszövetséget, mint a bankok és pénzintézetek érdekvédelmi szervezetét, másfelől az állami felügyeletet ellátó Magyar Nemzeti Bankot, hogy sürgősséggel intézkedjenek a megfelelő és elvárható adatszolgáltatás maradéktalan, hiánymentes biztosítása érdekében. A tartalmi és formai követelményeket ezúton tesszük közzé!
A devizaadósok (tagjaink és sorstársaink) számára a Devizaadósok Szövetsége a www.bankkontroll.hu   címen hamarosan Internetes támogatást nyújt. Továbbiak: http://www.devizaados.hu/index.php/hirek/691-kozlemeny-hiteltorteneti -kimutatasok-kotelezo-szolgaltatasa

    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.