2014. október 21., kedd 09:24

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2014. október 21., kedd (OS) -

    DK: Orbán szégyent hoz Magyarországra

Sajtóinformációk szerint a Community of Democracies nevű, demokratikusan működő országokat tömörítő európai szervezet eljárást kezdeményezett azért, hogy megkezdje Magyarország kizárását. A magyarul Demokráciák Közössége néven emlegetett szervezetbe történt belépésünk 2000-ben igazi büszkeség volt az akkor 10 éves magyar demokráciának. Mára azonban az Orbán-kormány intézkedései, teljes működése és módszerei vállalhatatlanná tették Magyarországot a demokráciákat tömörítő közösségben.

Orbán Viktor és a Fidesz világszinten hozott szégyent Magyarországra, amikor a liberális demokráciák jogállami eszköztárát lecserélte egy antidemokratikus, illiberálisnak nevezett, maffiamódszerekkel és mérhetetlen - kontinenseket is átívelő - korrupcióval működő, autokratikus uralkodásra. Orbán és a Fidesz európai értékeket tipró ámokfutásával nem csak a fent nevezett szervezet, hanem az Európai Parlament, több nemzetközi sajtóorgánum, valamint az amerikai elnök is foglalkozott már, ami kétségtelenül az újkori Magyarország történetének legszégyenteljesebb epizódja.

A Demokratikus Koalíció arra hivatott, hogy legyőzze az Orbáni önkényuralmat, a hűbérúri rendeleteket újra törvényekre cserélje és lemossa az országunkra tapadt illiberális gyalázatot. A DK figyelmeztet, ez a kizárás még "csak" szégyen Magyarország számára, azonban egy NATO vagy egy EU kizárás az újkori magyar történelem legnagyobb politikai kudarca lenne.

Gréczy Zsolt
szóvivő DK
    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.