2014. október 21., kedd 17:52 |
A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (1. rész) |
|
Budapest, 2014. október 21., kedd (OS) - Magyar élelmiszeripari
termékekkel, minőségi borokkal, valamint a kalocsai népművészeti
hagyományokkal, a halasi csipkével, a Puskás örökség egyedi
relikviáival és Magyarország turisztikai kínálatával ismerkedhetnek
meg a látogatók mellett a szakmai sajtó képviselői, valamint a
Spanyol Sommelier Szövetséggel közösen kiválasztott pohárnokok a
Magyar gasztronómiai napokon Madridban. |
Szakáli István Loránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős
helyettes államtitkár az esemény hivatalos megnyitóján méltatta a
két népet összekötő számos dolog közül a kitűnő konyhát, a jó
borokat és a hagyományos vendégszeretet. A helyettes államtitkár a hungarikumokról szólva kiemelte Puskás
Ferenc, vagy ahogyan a spanyolok is ismerik, Pancho világszerte
elismert életművét, aki kilenc évig futballozott a Real Madrid
10-eseként, páratlan sikereket elérve. Elmondta, a spanyol a
magyarhoz hasonlóan borívó nép. A jerez szintúgy különleges, mint a
hungarikumok között található Tokaji aszú, de érdemes a magyar
borkínálat egészét megismerni. Annak ellenére, hogy Spanyolország jelentős sertéshús-exportőr,
minőségi sertéshúst importál Magyarországról. A szürke ibériai
félvadsertésnek (pata negra) – amiből a híres sonkafajta, a Jamon
Iberico készül - létezik egy magyarországi rokona: a mangalica. Még
a legkényesebb spanyol sonka ínyencek is elismerik a magyar
mangalica sertésből készült termék minőségét – hangsúlyozta Szakáli
István Loránd.
Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium
-------------------------------------------------------------------
Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait
minden esetben OS jelzéssel használják fel.
Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az
OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a
közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
|
|
|
|
|
|
|
Forrás: OS Országos Sajtószolgálat
MTI © Minden jog fenntartva.
|