2014. október 21., kedd 17:52

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2014. október 21., kedd (OS) - Magyar élelmiszeripari termékekkel, minőségi borokkal, valamint a kalocsai népművészeti hagyományokkal, a halasi csipkével, a Puskás örökség egyedi relikviáival és Magyarország turisztikai kínálatával ismerkedhetnek meg a látogatók mellett a szakmai sajtó képviselői, valamint a Spanyol Sommelier Szövetséggel közösen kiválasztott pohárnokok a Magyar gasztronómiai napokon Madridban.

Beszédében kiemelte, a Hungarikumok Gyűjteménye azokat a magyarság által teremtett szellemi, kulturális és anyagi alkotásokat összesíti, amit minden magyar magénak érez és tud világszerte. Olyan válogatott értékek találhatók benne, amelyek a nemzeti összetartozás érzésének alapját adják. Egy olyan tudatosan rendszerezett gyűjtemény, amely a magyarság leleményességét, kreativitását, teremtő képességét  bizonyítja, bárhol is éljenek a világon.
Az eseményt a Földművelésügyi Minisztérium, Magyarország Madridi Nagykövetsége és a Magyar Turizmus Zrt. közösen szervezte meg.

Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium