2014. október 21., kedd 17:53

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. október 21., kedd (OS) - Reagálás Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter mai nyilatkozatára az USA beutazási tiltólistájáról

    Varga Mihály tévedett, amikor ma azt nyilatkozta, hogy ha valakinek, akkor az amerikai félnek van információadási kötelezettsége a beutazási tiltólistáról. A nemzetgazdasági miniszternek tudnia kell, hogy az amerikai külügyminisztériumot törvény kötelezi arra, hogy tartsa titokban minden visszavont vízum ügyét. Az USA külügyminisztere betartja az ország törvényeit. Nem úgy a magyar kormány, amely képtelen arra, hogy a saját maga alkotta közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény passzusainak érvényt szerezzen. A köztisztviselői törvény hatálya alá tartozóknak ugyanis minden olyan eseményről tájékoztatniuk kell munkáltatójukat, amely kötelezettségük szempontjából lényeges. Márpedig a korrupció olyan vád, amely egy köztisztviselői esküvel összeegyeztethetetlen.

A kormánynak tehát nincs más dolga, mint betartatnia saját törvényét. Utasítania kell a kormány- és köztisztviselőket, hogy a törvény előírásának megfelelően tájékoztassák munkaadójukat, ha a beutazási tiltólistán szerepelnek korrupció gyanúja miatt.  A Magyar Liberális Párt elvárja, hogy az érintett személyek nyilvánosan vállalják magukat, vagy a kormány hozza nyilvánosságra kilétüket. Az érintett személyeket azonnal el kell távolítani a közigazgatásból, ha bűnösségük, korruptságuk igazolást nyer és meg kell indítani ellenük a büntetőjogi eljárást.
    
    Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.