2014. október 21., kedd 19:01

A Szcientológia Vallási Egyesület Központi Szervezet közleménye
    Budapest, 2014. október 21., kedd (OS) -

30 éve védelmezik a Szcientológia vallást

1984. októberében azért gyűltek össze a Szcientológusok az angliai Saint Hillben, hogy megalakítsák a Szcientológusok Nemzetközi Szövetségét. 2014-ben hétezren ünnepelték meg ennek az alkalomnak a 30. évfordulóját.

1984-ben azért hozták létre ezt a szövetséget, hogy megvalósítsák a Szcientológia célját, "egy elmebaj, bűnözők és háború nélküli civilizációt, ahol a rátermett emberek eredményesek lehetnek, a tisztességes lények jogai megadatnak, és ahol az ember szabadon szárnyalhat egyre magasabbra." Azóta minden évben ott ünneplik meg a Szcientológusok Nemzetközi Szövetségének megalakulását. Nem volt ez másképp most sem, amikor a hétvégén több mint 7000 szcientológus érkezett a különleges eseményre.

Az ünnepség fénypontja a három Szabadságérem átadása, amivel azokat a szcientológusokat és nem szcientológusokat ismerik el, akik az előző évben kiemelkedő munkát végeztek az emberiség jobbításáért. Szívszorító érzés, amikor a több ezer ember óriási tapsviharral ismeri el a kimagasló eredményeket.

A szabadságérmesek elkötelezetten használják L. Ron Hubbard technológiáját a társadalom legnagyobb problémáinak megoldására. Tevékenységük kiterjed az oktatásra, drogmegelőzésre, az emberi jogok védelmére és az erkölcsök visszaállítására. 2008-ban és 2010-ben magyar elismeréseknek is örültünk, hiszen a Drogmentes Magyarországért Maratont és az Állampolgári Bizottság az Emberi jogokért szervezetét jutalmazták Szabadságéremmel.

Kiadó: Szcientológia Vallási Egyesület Központi Szervezet