2014. október 22., szerda 14:25

A Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2014. október 22., szerda (OS) - Szanyi Tibor: Szocialista javaslatok a gazdasági fellendülés előmozdítására az európai szemeszterről szóló jelentésben

    Külön fontos számunkra, hogy a jelentés további előrehaladást követel az adóelkerülés, valamint az adócsalás megakadályozása, és a férfiak és nők közötti esélyegyenlőség kapcsán is. Mi több, az Európai Parlament e jelentésben nem a fogyasztási adó növelését, hanem egy sokkal kiegyensúlyozottabb adórendszer kialakítását szorgalmazza. A magyar kormánynak is megfontolandó lenne, hogy további, az állampolgárokat végletekig megterhelő adók, így például a legfrissebb hírek szerint tervezett és az információszabadságot gátlástalanul korlátozó internetadó bevezetése helyett végre egy igazságos és fenntartható adórendszert alakítson ki.

A jelentés határozottan állást foglal amellett is, hogy a köz- és magánberuházások egyaránt fontos és szükséges elemek, ha Európa motorját újra akarjuk indítani. Egyértelműen rögzítésre kerül a munkavállalók szabad mozgásának joga is, mely továbbra is az Európai Unió egy senki által nem sérthető alapelve kell, hogy maradjon. Szanyi Tibor, szocialista EP-képviselő a zárószavazást megelőző plenáris vitában azt is aláhúzta, hogy a Juncker elnök úr által bejelentett 300 milliárd eurónak feltétlenül friss pénznek kell lennie.
    Kiadó: Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.