2014. október 24., péntek 09:44

Az LMP parlamenti frakciója közleménye (2. rész)
    Budapest, 2014. október 24., péntek (OS) - Az LMP törvényjavaslatot nyújt be a civilszektor politikától független finanszírozásáért

    Az LMP-frakció törvényjavaslatot nyújt be a korábbi támogatási szint helyreállítására. Ezt különösen aktuálissá teszi, hogy a jövő évi adótörvény tervezete alapján a kormány bővítette a környezetvédelmi díjköteles termékek körét, így az ebből származó bevétel jelentősen növekedni fog.

Az LMP szerint biztosítani kell a környezetvédő civilek számára a működéshez szükséges az aktuálpolitikától független, automatikusan járó forrásokat, mivel jelentős állami feladatokat vállalnak át. Szükség  van továbbá a civileknek juttatott források 2010 előtti szintjének visszaállítására valamint a Nemzeti Együttműködési Alap működés módjának átalakításra, és a pénzek független bizottságok általi elosztási módjának megteremtésére. Amennyiben ezt nem teszi meg a kormány, az újabb bizonyítéka annak, hogy a Fidesz valódi célja a civilek ellehetetlenítése, nem pedig az átlátható finanszírozás megteremtése.

Szél Bernadett
az LMP társelnöke

Schmuck Erzsébet
országgyűlési képviselő

Ikotity István
országgyűlési képviselő

    Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.