2014. október 25., szombat 10:03

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (2. rész)
    Budapest, 2014. október 25., szombat (OS) - A Jobbik nem támogatja az Ukrajnának biztosított egyoldalú vámcsökkentést

    Az EU az említett rendeletében az autonóm kedvezmények biztosításának feltételeként határozta meg a demokratikus elvek, az emberi jogok és az alapvető szabadságjogok, valamint a jogállamiság elvének tiszteletben tartását. Ezeket a feltételeket a jelenlegi ukrán kormány nem teljesíti, a felsorolt elveket több területen is durván megsérti. A másik ok az a jelentős hátrány, amit ezek az egyoldalú kedvezmények a magyar gazdaság, a hazai termelők számára eredményeznek. Az Oroszországgal szemben meghozott uniós szankciókra adott válasz, a termékek jelentős csoportjára vonatkozó orosz behozatali embargó már eddig is komoly hátrányt okozott a magyar gazdaság szereplőinek. A kiesett piac pótlására részben az EU-ba irányuló exportot kellene növelnünk. Ezt akadályozhatja meg az olcsó ukrán áruk egyirányú vámmentes vagy vámkedvezményes megjelenése az uniós és a hazai piacon.
A Jobbik meggyőződése szerint Ukrajna valódi érdekeit az szolgálná, ha az Egyesült Államok elvárásainak történő megfelelés helyett az Európai Unióval és Oroszországgal közösen határoznák meg a kölcsönös érdekeket – beleértve az EU tagországainak az érdekeit – figyelembe vevő hosszú távú megoldást.
Balczó Zoltán, a Jobbik EP-képviselője és Gyöngyösi Márton, a Jobbik Külügyi Kabinetjének vezetője
    Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.