2014. október 25., szombat 21:54

A Magyar Versmondók Egyesületének közleménye
    Budapest, 2014. október 25., szombat (OS) - Életének 69. évében, Nagy András László rendező, barátunk és munkatársunk alulmaradt pár hónapos küzdelemben a gyilkos kórral.

    Elment NAL!
A Színművészeti Főiskola után 15 évet töltött a hivatásos színházban, rendezett a Nemzetiben, Debrecenben, Békéscsabán, Nyíregyházán. Ratkó József Segítsd a királyt drámájának ősbemutatója is, mint a darab rendezője a nevéhez fűződik. Újságíró lett később, s a magyar amatőr színházak ügyének nagy hatású támogatója. Több mint húsz éve találta meg helyét a világban: tanított, zsűrizett, szervezett, lobbizott a gyermek-, a diák-, de különösen a felnőtt műkedvelő színjátszókért. Egyik alapítója és elnöke volt a Magyar Szín-Játékos Szövetségnek.  Fő motorja a Kárpát-medencében magyarul játszók határokon átnyúló összefogásának. Jó ideje a szerkesztette a Játékos folyóiratot. Színházszerető és színházcsináló ezrek és tízezrek őrzik emlékét. Magyar Versmondók Egyesülete - Magyar Szín-Játékos Szövetség
    Kiadó: Magyar Versmondók Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.