2014. október 27., hétfő 10:36

Az Angol Nyelvű Színház Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2014. október 27., hétfő (OS) - Tizenkét nő forradalmat csinál a Margit körúti színházban. Merénylet-premier a hét közepén. Tizenkét nő és egy koreográfus-rendező a francia forradalom forgatagában.

Mi veszett ki a férfiak által vezérelt világból? Mi változott meg 1789 és 2014 között? Mi ma a forradalom, és mi kell ahhoz, hogy lángra kapjon? Lángra kaphat-e egyáltalán? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Gergye Krisztián rendező-koreográfus,valamint 12 díva a különleges hangulatú Bauhaus teátrumban, amely második teljes színházi évadát kezdi Buda szívében. A MERÉNYLET De Sade úr betanításában című előadás Peter Weiss drámájából születik, amelynek eredeti alcíme Jean-Paul Marat üldöztetése és meggyilkolása, ahogy a charentoni elmegyógyintézet színjátszói előadják De Sade úr betanításában. A mű sajátos szemszögből vizsgálja az ember és a forradalom viszonyát. Az előadásban a főszerepet Fullajtár Andrea és Takács Katalin játssza. A nőiségre, illetve a férfiatlanságra épülő produkció eleganciájáért a hazai divat egyik kiemelkedő alkotója, a grúz származású magyar tervező, Tamara Barnoff felel. Mert a csillogás van, akit ékesít, és van, akit csak eltakar.
További információ: www.atriumfilmszinhaz.hu

Kiadó: Angol Nyelvű Színház Közhasznú Alapítvány